Servicii de psihoterapie și consiliere psihologică

Ofer în cabinet servicii de psihoterapie individuală sau de cuplu, adaptate nevoilor și personalității clientului.

servicii de psihoterapie

Vrei să afli mai multe sau să ne întâlnim pentru o primă ședință?

Ce se întâmplă într-o ședință de terapie

Mă folosesc de multe tipuri de psihoterapie în practica mea. Prima caracteristică a procesului terapeutic este ca este unul de scurtă durată. Nu vreau să devii dependent de ședințele noastre, ci dimpotrivă, să dobândești abilitățile necesare pentru a ajunge la o calitate a vieții sănătoasă, menținută pe termen lung (chiar dacă vorbim de servicii de psihoterapie individuală sau de cuplu).

Probabil ai observat că pun accentul pe colaborare: asta înseamnă că vei intra într-un proces activ, dinamic, bazat pe feedback, care să ne ajute în clarificarea traseului de parcurs.

Resursele sunt acele instrumente care te ajută să aduci și să menții schimbarea pe termen lung. Dacă vrei să construiești un pod din punctul A până în punctul B, atunci o să ai nevoie de un set specific de instrumente. Alte instrumente, precum vâsla, pot fi utile, doar că în complet alte circumstanțe. Tocmai de aceea, vom vâna resursele adecvate pentru obiectivul tău.

În acest proces terapeutic, trecutul e un ghid pentru ce (n-)a funcționat, ce te-a făcut să apelezi la evitare, ce a provocat disconfort, ce lucruri ai învățat care nu te mai ajută în prezent. Fiecare dintre noi avem un trecut mai mult sau mai puțin dureros, tocmai de aceea te voi învăța cum să dezvolți abilități de acceptare (nu toleranță sau evitare) a lui. Scopul este de a reuși să acționezi în singurul moment în care poți acționa: în prezent, pentru a putea avea un viitor așa cum este în acord cu nevoile și valorile tale. Pentru a putea face toate astea, ne folosim de tehnici și exerciții din Terapia Acceptării și Angajamentului (ACT).

Ca orice lucru în viață, există și excepții. Dacă obiectivul tău terapeutic se schimbă sau sunt mai multe obiective pe care vrei să ne concentrăm atenția, atunci vom face o prioritizare împreună și vom stabili direcția de acțiune. În această situație și procesul terapeutic se va prelungi ca număr de ședințe.