Psihoterapie de cuplu

Terapia de cuplu ajută la crearea unei legături emoționale puternice și dezvoltarea abilităților de relaționare dintre parteneri.

Ce (nu) presupune terapia de cuplu?

În terapia de cuplu, vă veți îmbogăți relația și veți crește armonia prin construirea abilităților de comunicare, în timp ce implementați tehnici de rezolvare a conflictelor. Veți învăța să rezolvați problemele, într-un mod constructiv, și să creșteți acceptarea și aprecierea partenerului.

Este o diferență între sentimentul de a iubi, care scade în intensitate odată cu trecerea timpului, și acțiunea de a iubi, care ține de angajamentul de a lucra la relație continuu.

De prea multe ori se apelează la terapia de cuplu ca o la ultimă speranță înainte de despărțire sau divorț. Problema e că partenerii pot fi deja sunt epuizați după numeroase certuri repetitive, iar disponibilitatea pentru rezolvarea problemelor sau pentru învățarea unor noi abilități este aproape zero. Poate unul din parteneri consideră că a făcut suficient de-a lungul relației și este rândul celuilalt; poate un partner simte că ceea ce face nu este niciodată suficient în ochii celuilalt și mai bine se dă bătut.

În orice stadiu v-ați afla, este important să aveți un obiectiv clar definit înainte de a începe acest proces, un obiectiv către care să lucrați activ. Rolul terapeutului este să vă ajute să vedeți lucrurile dintr-o nouă perspectivă și să exersați împreună noi tehnici de rezolvare a problemelor. În cabinet, mă ocup de preocupările legate de următoarele subiecte:

Intimitate – conexiune emoțională, fizică și sexuală

Dificultăți de comunicare – certuri repetate, furie, resentimente

Infidelitate și relații deschise – cum să învățați să aveți (din nou) încredere

Dinamica puterii – definirea rolurilor

Gestionarea finanțelor și împărțirea volumului de muncă (de exemplu, curățenie)

Parenting și impactul familiei extinse (de exemplu, socrii)

Trimiteți-mi un mesaj

Vrei să afli mai multe sau să ne întâlnim pentru o primă ședință? Poți face direct o programare sau îmi poți trimite un mesaj.